top of page

Sokféle órát tartok.
Melyik legyen a következő?

Tapasztalt tanárként egyéni és csoportos oktatásban is otthonosan mozgok, a két tanulási forma különböző lehetőségeket rejt magában. A tanulási cél és a diák egyénisége is befolyásolja, hogy melyiket érdemes választani. Nagyra értékelem a személyes találkozást diákjaimmal, azonban erre nem mindig adódik alkalom. Ilyen esetekben az online tér előnyeit tudjuk hasznosítani.

unsplash-uCyX_xn8Y1I_edited_edited.jpg

Felvételi előkészítő

A 6. és 8. osztályos felvételi feladattípusai évről-évre hasonlók, ez lehetővé teszi a célzott fejlesztést. A nyelvtani tananyag ismétlése mellett nagy hangsúlyt fektetek a fogalmazás rendszeres gyakorlására. A haladást egyéni igényekhez igazítom.

A helyesírás alapjai

A magyar helyesírásban kevesebb a kivétel, mint azt sokan gondolják. A szabályok értelmezésével és néhány trükkel fejleszthető a helyesírás azok számára, akik gyakorolni is hajlandók.

Érettségi felkészítés

Egy érettségiző diák szorongásán segít, ha képet kap arról, melyik területen szorul fejlesztésre. Szövegértés? Versértelmezés? Összehasonlítás? Novellaelemzés? Szóbeli felelet? Tételkidolgozás? Mindegyikben tudok segíteni.

Önálló tanulási módszerek

A feleléstől vagy témazárótól szorongó diák gyakran rosszabbul teljesít, mint ahogy a képességei alapján elvárható lenne. A tananyag bemagolásánál élvezetesebb módszereket tudok mutatni, amik hatékony és gyors felkészülést eredményeznek.

Mi közöd a vershez?

Mire gondolt a költő? Nem tudom és sokkal jobban érdekel, hogy mit gondol a diák. Az órát azoknak ajánlom, akik szívesen foglalkoznának a kötelezőkön túli szövegekkel is, ugyanakkor fejlődni szeretnének versértelmezésben.

Kreatív írás

Reklámszövegírók, szépírók, lelkes amatőrök és ifjú tehetségek is örömüket lelik az írásban. Akár a fantázia beindítása a cél, akár meglévő ötletek csiszolása, állok rendelkezésre.

Lytham St annes views _edited_edited.jpg

Egyedi kérések

Disszertáció nyelvi korrektúrájához épp úgy kérnek tőlem segítséget, mint versek közös értelmezéséhez. Egyéni megkereséseket örömmel fogadok.

bottom of page