top of page
magyartanár

        Üdv, Léna vagyok

          

​Felvételire és érettségire való felkészítésben jártas, egyéni és csoportos, online és jelenléti oktatásban is eredményes gimnáziumi magyartanár vagyok.

Segítő tanárként egyéni mentorálásban szereztem gyakorlatot. Az alternatív oktatás területén jelentős tapasztalattal rendelkezem.

Irodalomterápiás csoportokat vezetek.

Motiváció

A tanulási helyzetek sikeressége számos tényezőtől függ. Amire nekem van hatásom az az, hogy derűs hangulatban ugyanakkor célszerűen használjuk fel a közös időt. A fokozatosság elve alapján, egyre összetettebb gyakorlatok mentén haladok diákjaimmal, hogy rendszeresen sikerélményhez juthassanak, ennek köszönhetően nagyobb eséllyel maradnak motiváltak a tanulás terén.

Fejlődés

Tanulást támogató technikákat is alkalmazok, ezeket a diák később beépítheti egyéni módszerei közé növelve az önálló tanulás hatékonyságát is.

Odafigyelés

A órák tervezése során diákom egyéniségéhez és készségeihez igazodom, támaszkodom a szülő észrevételeire és javaslataira. Folyamatosan adok visszajelzést diákjaimnak, ily módon mindig világos számukra, hogy hol tartanak a célhoz vezető úton, emellett őket is arra ösztönzöm, hogy bátran jelezzenek vissza nekem, alakítsák felelősséggel saját tanulási folyamatukat.

Támogatás

Az önismeret mélyítését és az önreflexió támogatását nemcsak mentortanárként, hanem a magánéletben is kiemelkedően fontosnak tartom. Fiataloknak szóló és felnőtt irodalomterápiás csoportjaimon az egyik legfőbb terápiás célként határozom meg az egymás iránti empátia és a magabiztosság növelése mellett.

Helyek, ahol szívesen vagyok:

bottom of page