BÁBSZÍNHÁZ
Projektvezetők: Mucsa Angéla, Makra Laura, Gerhard Kata, Szántó Lívia

A projekt célja a kreativitás fejlesztésén keresztül az önkifejezés lehetőségének biztosítása. A csoportos foglalkozás fejleszti az együttműködést, az empátiás készségeket, a verbális és nonverbális készségeket, tanít az alázatos, kitartó munkára, növeli az önbizalmat, oldja a szorongást, segíti a beilleszkedést.

 

Lehetőséget nyújt a gondolatok megfogalmazására és kifejezésére azoknak is, akik verbálisan nehezebben nyilvánulnak meg és bár vágynak a közönség előtti megnyilvánulásra, a figyelemre, de nincs bátorságuk előadásban részt venni, mivel itt lehetőségük nyílik a báb mögé bújásra.

 

Továbbá a bábszínház előnye a színházzal szemben, hogy egyszerre ötvözi magába a művészetterápiák nyújtotta lehetőségek több eszközét is, hiszen a bábot el kell tervezni, el kell készíteni, hozzá szöveget kell írni vagy találni, azt dramatizálni kell, majd előadni. Ugyanakkor olyan összetett a munka egy bábelőadás alkalmával, hogy nem enged másra figyelni, ezért nem marad az előadóknak idejük a szorongásra előadás közben. Nem véletlen, hogy gyakran használjuk a bábszínházat például dadogással küzdő fiatalok, gyerekek esetén, akik elfelejtenek dadogni előadás közben.

Az előadást a Gólya Közösségi Központban mutattuk be az érettségizők bankettjén.

BÁBSZÍNHÁZ

Együtt, mégis önállóan is, rólunk, ugyanakkor egymásról és rólatok is mesélünk. Magunknak, de másoknak is alkotunk valamit.

Az agyunk megszüli, az irodalom kiszolgálja, kezünk elkészíti és végül minden érzékszervünkkel bemutatjuk.

A VÉGÉRE GAZDAGABBAK LESZÜNK...